Ką valgome, taip ir atrodome“ – yra pasakęs ne vienas išminčius. Tačiau tai nėra visai tikslu, nes ir vanduo šiandien yra mūsų sveikos išvaizdos ir sveikatos šaltinis. Per amžius ieškota būdų vandeniui išgryninti. Taip atsitiko dėl to, kad anksčiau vanduo buvo šarminis, o vėliau visas jam būdingas savybes prarado. Šiandien vandenį įkrauti jonais galima dirbtiniu būdu. Šarminio arba kitaip – jonizuoto vandens savybes mėginsime aptarti šiame straipsnyje. Taigi kuo jonizuotas vanduo naudingas žmogaus organizmui ir su kokiomis ligomis bei susirgimais kovoti jis padeda?
Šiandieniniam žmogui tenka daugybė išbandymų: jis valgo konservantų prisotintą maistą, geria ne tyrą vandenį. Konservantai organizme didina rūgštinę terpę. Iš esmės toks maistas nėra rūgštinis, tačiau, patekęs į organizmą, jis visą terpę rūgština. Per didelė rūgščių terpė yra tiesiogiai proporcinga įvairiems susirgimams: japonų mokslininkai ištyrė, kad daugelis ligų kyla būtent todėl, kad organizmas yra nepajėgus kovoti su rūgštinėmis susikaupusiomis atliekomis. Be to, sergančio žmogaus organizmas su kiekviena diena vis labiau rūgštėja. Jei tokios atliekos susikaupia ties kasa – organu, atsakingu už medžiagų skaidymą, prasčiau gaminasi arba visiškai nebesigamina insulinas: atsiranda rizika susirgti diabetu.
Skaityti straipsnį “Jonizuotas vanduo ir stebuklingosios jo galios” »